Акунін вийшов із російського ПЕН-центру

Слідом за письменниками Львом Рубінштейном та Олександром Ілічевським з колись правозахисної організації Російський ПЕН-центр вийшов письменник Борис Акунін (Григорій Чхартішвілі).

Про це він написав у Фейсбуці.

"Російський ПЕН-центр цим (правозахисною діяльністю - ред.) не займається, тобто жодного відношення до ПЕН-руху не має. Мета всієї діяльності Російського ПЦ полягає тільки в тому, щоб не розсердити начальство. Я поділяю погляди ПЕН-руху, але прошу надалі ніяк не асоціювати мене з Російським ПЦ. Я в нього більше не вхожу", - пише Акунін.

Напередодні про рішення залишити організацію повідомили письменники Олександр Ілічевський і Лев Рубінштейн. Як заявив останній, причинами виходу з нього стали дії керівництва організації: воно виключило з клубу деяких колег і вчинило "репресивні заходи" щодо них.

Нові заяви про вихід із Російського ПЕН-центру з'явилися після виключення з його лав публіциста, громадського активіста Сергія Пархоменка. Підставою  для цього стала його публікація на підтримку українського політв'язня, кінорежисера Олега Сенцова.