Христя Фріланд залишається нев’їздною до Росії

Російська Федерація не змінювала свого рішення щодо заборони на в’їзд Христі Фріланд, яку було призначено міністром закордонних справ Канади.

Цю інформацію підтвердили у посольстві Росії в Канаді, передає кореспондент Укрінформу.

При цьому у російському дипломатичному представництві висловили бажання «розвивати двосторонні відносини» із Канадою.

«Ми сподіваємося, що канадський уряд продовжить слідувати своєму висловленому наміру й надалі вести діалог із Росією у сферах спільного інтересу. Ми відкриті до розвитку двосторонніх відносин на основі поваги та принципу взаємності», - заявив речник посольства РФ у Канаді Кирило Калінін.

Нагадаємо: за рішучу підтримку України Росія у березні 2014 року заборонила в’їзд на свою територію Христі Фріланд разом із 12-ма іншими канадцями, серед яких 8 депутатів, три держслужбовці та президент Конгресу українців Канади.

Як повідомляв Укрінформ, канадка українського походження Христя Фріланд призначена міністром закордонних справ Канади. Її попередник на цій посаді – Стефан Діон вирішив припинити свою 21-річну політичну кар’єру.

До приходу в політику Христя Фріланд займалася журналістикою, довгий час висвітлюючи події в Україні та Росії для провідних світових ЗМІ. З листопада 2015-ого року по січень 2017-ого займала посаду міністра міжнародної торгівлі у федеральному уряді Канади.