У Росії подали позов про відміну результатів виборів у Держдуму

Російська "Партія народної свободи" (ПАРНАС) звернулася до Верховного суду Росії з позовом до Центральної виборчої комісії про відміну результатів виборів у Держдуму, що відбулися 18 вересня 2016 року.

Про це повідомляється на сайті партії.

"Партія народної свободи" в понеділок звернулася до Верховного суду Росії з адміністративним позовом до Центральної виборчої комісії про відміну результатів виборів в Державну Думу, що минули 18 вересня 2016 року. Підставою в партії назвали те, що Центрвиборчком не перевірив скарги про порушення, а також не розглянув питання про повторний підрахунок голосів у тих регіонах, у яких, як заявили в ПАРНАС, достовірність підсумків виборів ставилася під сумнів.

У числі таких регіонів називається Санкт-Петербург, Саратов, Челябінська область, Дагестан і Башкирія. Ці порушення не дозволили визначити реальну волю виборців на минулих виборах, вважають в партії.

ПАРНАС має намір вимагати від ЦВК документи, пов'язані зі встановленням результатів голосування, а також домагатися допитів членів самої комісії.

За підсумками виборів в Держдуму "Єдина Росія" отримала конституційну більшість – 343 мандати. Позов про відміну результатів голосування раніше також подавала партія "Яблоко", проте Верховний суд РФ відхилив заяву.