Правозахисники знову не знайшли Дадіна

Російські правозахисники не виявили засудженого активіста Ільдара Дадіна у п'ятій виправній колонії Алтайського краю.

Про це повідомляє Радіо Свобода

"Правозахисники Громадської спостережної комісії Росії не виявили засудженого активіста Ільдара Дадіна в п’ятій виправній колонії Алтайського краю, яку вони відвідали в п'ятницю. Раніше правозахисник Любов Волкова повідомила, що в Асоціацію незалежних спостерігачів надійшла непідтверджена інформація про те, що активіст перебуває саме в цій колонії", - йдеться у повідомленні.

Перед цим уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова повідомила, що Дадін прибуде до нового місця ув’язнення 9-10 січня, після чого йому дозволять зателефонувати комусь із родичів.

5 грудня стало відомо, що Ільдара Дадіна етапували з Сегежської колонії в Карелії, де, за його словами, щодо нього застосовували тортури. Відтоді про його місце перебування нічого не було відомо. Російські громадські діячі, журналісти, письменники і громадські активісти вимагають від влади негайно повідомити, де зараз перебуває активіст.

Ільдар Дадін – єдиний в Росії засуджений за статтею про «неодноразове порушення правил проведення публічних заходів», його засудили до 2,5 років колонії.