Трамп визначився з новим главою Національної розвідки США

Обраний президент США Дональд Трамп заявив про призначення колишнього сенатора Деніела Коутса номінантом на посаду директора Офісу національної розвідки США у новій адміністрації.

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела в перехідній команді.

"Обраний президент Дональд Трамп призначив колишнього сенатора від штату Індіана Дена Коутса на посаду директора національної розвідки", - йдеться в повідомленні.

Якщо Сенат затвердить цю кандидатуру, Коутс, який щойно завершив свою кар'єру у верхній палаті, стане головним радником Трампа з питань розвідки і забезпечуватиме нагляд за зусиллями розвідувального співтовариства США.

Деніел Коутс служив у Сенаті з 1989 по 1999 рр., після чого був призначений послом США до Німеччини (в адміністрації президента Джорджа Буша-старшого). У 2010 році він повернувся до Сенату після перемоги на виборах.

Вибір кандидатури Коутса співпав у часі з появою інформації про намір Дональда Трампа скоротити повноваження Офісу національної розвідки. Й хоча речник Трампа Шон Спайсер спростував цю інформацію в четвер, у команді обраного президента продовжують відкрито сумніватися в причетності російського уряду до кібератак на США.

Нинішній директор Офісу національної розвідки Джеймс Клеппер завершить свої повноваження після інавгурації обраного президента Сполучених Штатів.