Санкції проти РФ: у Конгресі США кажуть, обидві партії готові блокувати Трампа

У разі, якщо новообраний президент США Дональд Трамп скасує введені президентом Бараком Обамою антиросійські санкції, Конгрес США дасть йому "рішучу відповідь".

Про це заявив в інтерв'ю телеканалу ABC News член Палати представників Конгресу США демократ Адам Шифф. 

"Якщо він (Трамп. — Ред.) хоче завоювати довіру як президент, він повинен припинити міркувати подібним чином. Він повинен припинити принижувати американську розвідспільноту, він повинен довіряти їй", - заявив він.

Шифф також закликав до подальшого посилення санкцій проти РФ. "Ми не думаємо, що, чесно кажучи, кроки, які були зроблені, є достатнім стримуючим фактором, і ви побачите підтримку більш жорстких санкцій обома партіями в Конгресі", – сказав він.

Шифф підкреслив, що в Конгресі ні в кого немає сумнівів у тому, що саме РФ стоїть за кібератаками. За словами конгресмена, такі сумніви є лише у Трампа. 

Як повідомлялося, сенатори-республіканці Джон Маккейн та Ліндсі Грем, а також сенатор-демократ Еймі Клобучар після візиту в Україну вирушили до Грузії, де 1 січня заявили, що домагатимуться від Конгресу ухвалення більш жорстких санкцій щодо Росії та її президента Володимира Путіна.