Санкції США за кібератаки Росії можуть стосуватися ГРУ – Bloomberg

Ряд обмежень проти Росії через її втручання у президентські вибори в США, які адміністрація Барака Обами планує оголосити найближчим часом, стосуватимуться зокрема й Головного управління розвідки РФ.

Про це пише з посиланням на джерела, обізнані з процесом підготовки санкцій, американське інформаційне агентство Bloomberg

"Обмеження, про які планується оголосити в четвер, спрямовані проти чиновників в уряді Володимира Путіна, в тому числі деяких з них, пов'язаних з ГРУ – військовою розвідкою Росії", - зауважує видання.

Як було встановлено, саме ГРУ має зв'язки з приватними компаніями, що працюють у галузі кібербезпеки і які пов'язані зі зламом комп'ютерних серверів Національного комітету Демократичної партії США і окремих партійних високопосадовців.

"США вдарить по деяких російських державних інститутах і кіберкомпаніях, пов'язаних із ними", - уточнило інформагентству одне з джерел. 

Крім того, повідомляється, що таким чином США розширять дію указу президента Обами від 2015 року, що надавав йому можливості застосування економічних санкцій через кібератаки. 

Подібна реакція Вашингтона на втручання Росії у внутрішні справи США підвищує ймовірність ескалації відносин між Вашингтоном і Москвою попри обіцянку Трампа шукати можливості для поліпшення відносин із Путіним. Уряд Росії, який заперечує відповідальність за хакерські атаки, пообіцяв відповісти на нові санкції США контрзаходами.