Ердоган знову звинуватив США у підтримці ІДІЛ

Президент Туреччини Таїп Реджеп Ердоган звинуватив коаліцію, яка веде під проводом США боротьбу із угрупованням «Ісламська держава», у підтримці терористів.

Про це повідомляє Reuters.

Під терористами він мав на увазі як «Ісламську державу», так і загони курдських ополченців.

На переконання турецького президента, коаліція надає загонам ісламістів підтримку одночасно із допомогою курдським силам Сирії.

«Вони звинувачували нас в підтримці «Ісламську державу». А ось тепер вони підтримують терористичні угруповання, в тому числі й ІД, YPG та PYD. Тут сумнівів немає. У нас є достатньо підтверджених доказів - фотографій та відеозаписів», - сказав Ердоган.

Нагадаємо: курдські загони у Сирії вважаються збройним крилом турецької Робітничої партії Курдистану, яка визнана терористичною організацією.

Анкара побоюється, що успіхи сирійських курдів у боротьбі за автономію викличе сплеск сепаратистських виступів у самій Туреччині, де також проживають курди.

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Барака Обами розглядає можливість надання військової допомоги сирійським курдам, які воюють проти «Ісламської держави».