Путін і Рухані привітали один одного з «перемогою в Алеппо»

У ніч на неділю між президентом РФ Володимиром Путіним та президентом Ірану Хассаном Рухані відбулася телефонна розмова, в ході якої вони привітали один одного з перемогою в сирійському Алеппо.

Про це повідомляє АFР із посиланням на іранські ЗМІ. 

«Президент Ірану Хассан Рухані та його російський колега Володимир Путін привітали «перемогу сирійської армії над терористами в Алеппо» під час пізньої телефонної розмови», - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що Путін привітав поразку сил повстанців в Алеппо та сказав, що співпраця між Тегераном та Москвою продовжуватиметься.

У ході телефонної розмови було вирішено, що перемовини щодо перемир’я проходитимуть в Казахстані.

Раніше МЗС Канади назвало перемогу сирійських урядових військ за підтримки Росії та Ірану над повстанцями в Алеппо «провалом для людства».

Як відомо, у п'ятницю сирійська урядова армія оголосила про встановлення повного контролю над містом Алеппо, зі східних районів якого пішли останні групи бійців озброєної опозиції і були евакуйовані мирні мешканці.

Алеппо було одним із найбільших сирійських міст, а також комерційним та індустріальним центром країни перед повстанням проти президента Башара Асада у 2011 році. Упродовж більшої частини наступних чотирьох років місто було розділене на дві частини - між урядовими військами, що контролювали захід, і повстанцями, що контролювали схід.