Придністровська проблема: Тімофті вважає, що Кишиневу нема за що вибачатися

Чинний президент Молдови Ніколає Тімофті  вважає, що владі Молдови немає за що вибачатися перед «сепаратистським режимом» Придністров’я - влада захищала конституційний лад.

Так прокоментував заяви обраного глави держави Ігоря Додона про те, що влада Молдови повинна вибачитися перед самопроголошеним Придністров'ям за "розпалювання конфлікту", повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Нам нема за що вибачатися перед сепаратистським режимом. Ми захищали конституційний лад. В одній зі своїх заяв, адресованій комбатантам і членам їх сімей, які воювали на Дністрі, Ігор Додон стверджує, що "Кишинів має вибачитися перед Придністров'ям". А в чому полягає провина Кишинева, що 2 березня 1992 року, коли Республіка Молдова отримувала статус члена ООН, сепаратистські сили атакували поліцейські пости на Дністрі?!" - заявив Тімофті.

Він також підкреслив, що президент, незалежно від своїх політичних поглядів, зобов'язаний підтримати процес виведення з території Молдови збройних сил РФ, незаконно розквартированих у Придністровському регіоні.

Тімофті також закликав Додона утриматися від подібних заяв і від ідеї федералізації Молдови.

Раніше обраний президент Молдови Ігор Додон в інтерв'ю російським ЗМІ заявив, що "Кишинів винен у  збройному конфлікті на Дністрі, а молдавська влада повинна вибачитися перед Придністров'ям".