Канада очікує, що її компанії повністю відмовляться від виплат хабарів іноземним чиновникам

Канада обіцяє по всьому світу працювати над зменшенням рівня корупції і очікує від від канадських компаній, які працюють за кордоном, відмови платити хабарі іноземним чиновникам.

Про це з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада віддана боротьбі з корупцією як на національному, так і міжнародному рівнях. Нашою міжнародною допомогою ми намагаємося збільшити прозорість, інклюзивність та підзвітність систем урядування, зокрема розширюючи можливості боротьби з корупцією місцевих та регіональних органів влади, а також громадянського суспільства», - сказав Діон.

Він зазначив, що «корупція – деструктивна у всіх формах і є основною перешкодою на шляху до сталого розвитку».

Діон наголосив, що очікує від канадських компаній, які працюють за кордоном, дотримання не лише місцевого, але й канадського законодавства і повної відмови від виплат хабарів іноземним чиновникам.

«Немає повністю вільних від корупції держав, і жоден уряд не може самостійно подолати корупцію. Однак, мир та стабільність більш вірогідні, коли люди довіряють своїм інститутам. Ми ще раз наголошуємо на своїй готовності співпраці із громадянським суспільством, бізнес-спільнотою та іншими державами із метою боротьби з корупцією та повернення упевненості усіх громадян, що їх права та інтерес захищені», - підсумував глава МЗС Канади.