Прем'єр Румунії закликав свого угорського колегу поважати принципи ЄС та НАТО

Прем'єр-міністр Румунії Дачіан Чолош закликав свого угорського колегу Віктора Орбана утриматися від гучних політичних заяв, які суперечать принципам і цінностям ЄС і НАТО.

Так в уряді Румунії прокоментували заяву прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який назвав коректною заборону угорським дипломатам брати участь у заходах з нагоди Дня об'єднання Румунії, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Прем'єр-міністр Дачіан Чолош вважає недоречними і неналежними заяви прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Ці заяви мають передвиборчий контекст і переслідують політичні цілі. Прем'єр Чолош закликає угорського колегу утриматися від таких заяв», - заявив на брифінгу в Бухаресті радник уряду Румунії Лівіу Лолу.

Він нагадав, що основоположним принципом ЄС і НАТО, членом яких залишається і Угорщина, є повага до національних символів європейських країн.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив в румунському місті Сату Маре, що «глава МЗС Угорщини вчинив коректно, заборонивши угорським дипломатам брати участь у заходах, присвячених Національному святу Румунії – Дню об'єднання».

Раніше МЗС Угорщини заборонив своїм дипломатам брати участь у заходах, приурочених до Національного свята Румунії, який щорічно відзначається 1 грудня.