Російського політв'язня Дадіна етапували в невідомому напрямку - адвокат

Перший російський засуджений до позбавлення волі за порушення правил проведення мітингів Ільдар Дадін етапований з виправної колонії №7 (Карелія) у невідомому напрямку.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на представника Дадіна в Європейському суді з прав людини (ЕСПЛ) Миколи Зборошенка.

"Сьогодні вранці я прибув в ДВК-7 в Сегежі (Карелія), щоб опитати Дадіна і ознайомитися з його особистою справою, але співробітник колонії в званні майора - він не представився - повідомив, що Дадін етапований з колонії", - сказав Зборошенко.

За його словами, куди саме був відправлений Дадін, співробітники колонії не повідомили, а інформація про етапування була надана усно. "Письмових відповідей я не отримав", - уточнив юрист.

Як повідомлялося, 1 листопада Дадін поскаржився на тортури в Сегезькій колонії №7, у якій він відбуває покарання. У колонії почалися перевірки. 17 листопада співробітники ФСВП заявили про бійку опозиціонера з сусідом по камері на побутовому грунті. Дружина Дадіна, Анастасія Зотова, стверджує, що конфлікт спровокувала адміністрація колонії. За її словами, Ільдар Дадін півроку проведе в одиночний камері, куди його помістили після бійки з іншим ув'язненим.

Європейський парламент, а також російські і міжнародні правозахисні організації наполягають на негайному звільненні Ільдара Дадіна, визнаного політичним ув'язненим.