У Кишиневі через отруєння дітей звільняють всіх керівників управлінь освіти

Всі керівники управлінь освіти молдавської столиці, включаючи бухгалтерів, звільнені у зв'язку з розслідуванням справи про постачання в дитячі установи Кишинева прострочених продуктів харчування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Будуть звільнені не тільки керівники всіх управлінь освіти та їхні заступники, але також і бухгалтери, і відповідальні за проведення публічних закупівель», - повідомив мер Кишинева Дорін Кіртоаке.

Керівник Управління охорони здоров'я кишинівської мерії Міхай Молдовану заявив, що у зв'язку з гучною справою про постачання прострочених продуктів харчування в мерії розпочато внутрішнє розслідування, про результати якого буде повідомлено в середині грудня.

Як повідомляв Укрінформ, в даний час по цій справі заарештовано 17 осіб: всі вони звинувачуються у фальсифікації результатів тендерів на публічні закупівлі та постачання прострочених продуктів харчування в школи і дитячі садки.

У зв'язку зі справою про постачання прострочених продуктів парламент Молдови наступного тижня заслухає прем'єр-міністра Павла Філіппа, міністра освіти Коріну Фусу, міністра охорони здоров'я Руксанду Главан та керівника Національного агентства продовольчої безпеки Георге Габерь.