У США розпочалися свята до Дня подяки

Президент США Барак Обама вже за старою традицією востаннє на своїй посаді "помилував" обох індичок на спеціальній церемонії в Рожевому саду Білого дому, розпочавши таким чином низку святкових заходів, приурочених до національного Дня подяки.

Церемонія відбулася в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"День подяки є нагадуванням про коріння нашої національної сили", - заявив Обама під час церемонії помилування індичок. Він підкреслив, що хоча американці не пов'язані однією расою чи релігією, вони всі об'єднані спільним кредо – "усі ми створені рівними".

День подяки американці святкують щорічно в четвертий четвер листопада. Його історія починається з 1621 року, коли перші пілігрими з Плімутської колонії зібрали перший врожай після голодної зими в Новому Світі. Колоністи, які вижили завдяки допомозі індіанців, влаштували для себе і для них триденне святкування з молебнями подяки й бенкетом. Втім як національне свято День подяки вперше почало відзначатися за часів президента Джорджа Вашингтона – 26 листопада 1789 року.

Індичка є основною стравою американців до Дня подяки. Традиція помилування цих птахів президентом США напередодні свята бере свій початок у 1947 році. Главі держави дають на розгляд дві кандидатури птахів, одну з яких потрібно помилувати.

Тим не менше, президент Обама на прохання своїх двох дочок дарує життя обом індичкам.