Лідер соціалістів Молдови розраховує на президентство

Голова Партії соціалістів Молдови Ігор Додон подякував виборцям за виявлену політичну зрілість, висловивши надію на впевнену перемогу у другому турі президентських виборів.

Про це він заявив на брифінгу в Кишиневі, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Хотів би подякувати всіх виборців, незалежно від їх політичних поглядів, за виявлену політичну зрілість. Вибори довели, що лідер соціалістичної опозиції має найбільшу довіру серед виборців, і ми сподіваємося на перемогу у другому турі виборів», - заявив Додон.

За результатами обробки 98,61% бюлетенів за Ігоря Додона проголосували 48,67% виборців, за Майю Санду - 37,98%.

Згідно із законодавством Молдови, якщо після обробки 100% бюлетенів результати не зазнають істотних змін, другий тур виборів відбудеться за два тижні, у неділю, 13 листопада. Переможцем буде визнаний кандидат, який набрав більше голосів виборців.

Нагадаємо, 30 жовтня в Молдові пройшли чергові, всенародні вибори президента. На вищий пост у державі претендували 9 осіб – 6 представників політичних партій і три незалежні кандидати.

Це були перші після 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 року, після зміни Конституції, главу держави обирав парламент, однак навесні 2016 року Конституційний суд Молдови виніс вердикт про повернення до процедури всенародного голосування.