ЄП за антисемітські висловлювання позбавив Ле Пена недоторканності

Європарламент у вівторок, 25 жовтня, позбавив 88-річного французького правоэкстремистского політика Жан-Марі Ле Пена депутатського імунітету за антисемітські висловлювання.

Про це повідомляє DW.

"Приводом для такого рішення стало відеозапис, опублікований на сайті заснованої Ле Пеном партії "Національний фронт" влітку 2014 року. Зараз його звинувачують у відкритому розпалюванні расової ненависті", - вказується в повідомленні.

Як зазначається, на запису Ле Пен, говорячи про відомого єврейського співака Патріка Брюеле, заявив: "Ми спечемо цілу пачку таких наступного разу". Це було сприйнято як натяк на знищення євреїв у нацистських концтаборах. Висловлювання французького політика спровокували у Франції обурення. Після зняття депутатського імунітету щодо Ле Пена може бути відкрито розслідування.

Батька нинішнього лідера НФ Марін Ле Пен неодноразово притягували до відповідальності за його висловлювання. Сама Марін Ле Пен відмежувалася від скандальних фраз батька, назвавши їх "політичною помилкою". У 2015 році Жан-Марі Ле Пен був виключений з НФ. Щодо самої Марін Ле Пен теж йде розслідування, її також можуть позбавити депутатської недоторканності.