Евакуація в Алеппо неможлива через обстріл «коридору» - спостерігачі

Незважаючи на те, що в сирійському місті Алеппо вже третій день зберігається режим припинення вогню, оголошений Асадом та Росією, евакуація жителів і доставка допомоги досі не розпочалася.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на Сирійський центр моніторингу.

"Ніхто не пішов через коридори. Невелика кількість людей, які намагалися вийти, зіткнулися з обстрілом навколо (зона коридору) і не змогли вийти", - сказав Закарія Малахіфі, один із представників повстанських груп.

Як повідомляють спостерігачі, з четверга не було жодних авіаударів сирійської або російської авіації.

Повстанці заявили, що вони не можуть прийняти припинення вогню, яке, мовляв, нічого не вирішує для полегшення становища тих, хто вирішив залишитися в утримуваних повстанцями районах Алеппо, і вважають, що це частина державної політики, спрямованої на очищення міст від політичних опонентів.

Сирійська армія і Росія закликали жителів і повстанців залишити місто через спеціальні коридори і вирушити в інші утримувані повстанцями регіони, але з'являється дуже мало людей, які б виявили бажання залишити місто.

Сутички між повстанцями і сирійськими урядовими військами періодично фіксувалися протягом останніх трьох днів уздовж лінії фронту.

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Вашингтон вважає позитивним продовження "гуманітарної паузи" в районі сирійського міста Алеппо та наголошує на необхідності розширити зусилля щодо припинення бойових дій навколо цього міста та переходу до мирного політичного діалогу по Сирії.