США вважають Гутерріша сильною кандидатурою для головування в ООН

Антоніу Гутерріш, затверджений у четвер Генасамблеєю ООН на посаду наступного генерального секретаря Організації, стане "твердим лідером" у подоланні найбільших сучасних викликів для міжнародної спільноти.

Про це зауважив у своїй заяві у четвер державний секретар США Джон Керрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Світ стикається з безпрецедентною кількістю проблем - від припинення конфлікту в Сирії та вирішення найгіршої глобальної кризи біженців з часів Другої світової війни до імплементації Паризької угоди з питань змін клімату та цілей сталого розвитку", - зауважив Керрі.

Перебуваючи на посаді Верховного комісара ООН у справах біженців, Антоніу Гутерріш має власний досвід, бачення і моральний авторитет у подоланні цих викликів. "ООН потребує твердого лідера на чолі, і пан Гутерріш, як доводить досвід, може виконувати цю роль", - зауважив держсекретар США.

Джон Керрі також привітав інших кандидатів, які впродовж виборчого процесу в ООН представляли свої ідеї для поліпшення роботи Організації. Крім того, він подякував нинішньому генсеку ООН Пан Гі Муну, чиї повноваження спливають наприкінці 2016 року, за його досягнення на цій посаді.