Бомбардування Алепо: міністри ЄС обговорять заходи впливу на Кремль

Міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу обговорять можливість запровадження санкцій проти Росії за дії проти мирного населення та цивільної інфраструктури у Сирії.

Це питання буде розглянуто на засіданні Ради ЄС у закордонних справах у понеділок, повідомив власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі високопоставлений європейський дипломат.

"Міністри у понеділок обговорять ситуацію у Сирії, особливо гуманітарні умови в Алеппо. Головний фокус ЄС зосереджений на збереженні політичних шляхів вирішення кризи і надання гуманітарної допомоги. Але міністри мають порушити питання щодо санкцій за дії Росії у Сирії", - розповів співрозмовник агентства.

Дипломат наголосив, що це буде відкрита політична дискусія, а рішення щодо запровадження санкцій потребуватиме згоди усіх 28 членів ЄС.

Як повідомлялося, російська авіація продовжує бомбардування мирного населення та цивільних об’єктів у сирійському місті Алеппо.

20 вересня російська авіація завдала удару по гуманітарному конвою "Червоного хреста і Червоного півмісяця".

Такі дії Росії засудили члени Ради Безпеки ООН.

Постійний представник США у РБ ООН Саманта Пауер назвала бомбардування "варварським".

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявив, що військові дії Росії у Сирії є міжнародним кримінальним злочином.

Через бомбардування в Алеппо Президент Франції не погодив візит до Парижа російського лідера Володимира Путіна, що мав відбутися 19 жовтня.