У Вашингтоні запевнили, що не постачають Фронту ан-Нусра зброю

Сполучені Штати вважають організацію Фронт ан-Нусра терористичною та ніколи не постачали і не постачатимуть їй зброї.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми ніколи б не надали ан-Нусра будь-якої допомоги взагалі. Ми розглядаємо їх як терористичну організацію, як філію аль-Каїди, і продовжимо домагатися їх повного знищення", - заявив Тонер.

Водночас він підтвердив, що Сполучені Штати продовжують нести відповідальність за вплив на помірну сирійську опозицію, проти якої виступають війська Асада.

"Ми дійсно залишаємося в контакті з помірною опозицією, в тому числі пояснюємо їм аспекти та їх відповідальність відповідно до Женевської угоди", - зауважив представник Держдепу. У цьому зв'язку він також зазначив, що і російська сторона має працювати з режимом Асада з метою виконання умов припинення бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, Росія звинувачує США у невиконанні домовленостей щодо припинення бойових дій у Сирії, досягнутої два тижні тому. Зокрема, Москва заявляє, що Штатам не вдалося відокремити помірну опозицію від радикальних угруповань, таких як Фронт ан-Нусра. Російські ЗМІ навіть поширили інформацію із заявою одного з польових командирів ан-Нусри, що бойовики нібито отримали від США протитанкові установки.

Тим часом, війська РФ і Асада продовжують нехтувати домовленістю про перемир'я, розгорнувши масований наступ на східну частину міста Алеппо, де зосереджені сили опозиції та мирні мешканці.