Байден: Мінімум 5 країн ЄС хочуть скасування санкцій проти РФ

Віце-президент США Джозеф Байден на наступний день після зустрічі з президентом Петром Порошенком повідомив, що попередив Україну про небезпеку скасування санкцій, введених Євросоюзом проти РФ.

Це станеться у разі уповільнення економічних і політичних реформ в країні, передає агентство Reuters.

"Ми знаємо, що, якщо у Євросоюзу буде привід, мінімум п'ять країн прямо зараз захочуть сказати, що хочуть скасування введених проти Москви санкцій", - цитує агентство Байдена.

Байден зазначив, що Україна, отримуючи від США 1 млрд дол. кредитних гарантій, пообіцяла активізувати зусилля, спрямовані на реформи в енергетичному секторі та секторі правосуддя.

Також, американський віце-президент розповів, що не менш ніж два-три години на тиждень, з початку кризи, розмовляє з українськими лідерами, закликаючи їх активізувати реформи і докладає зусиль, щоб Німеччина, Франція та Італія зберігали санкції.

Байден також повідомив, що попередив Порошенко, що на тлі нинішньої кризи, яка спостерігається в Європі та викликана Brexit і напливом мігрантів, Україна повинна зробити все можливе, щоб не допустити провалу Мінських угод і не опинитися перед ризиком бути в цьому обвинуваченою.

Раніше прес-служба адміністрації президента повідомила, що Порошенко і Байден обговорили ситуацію на Донбасі і виконання Мінських домовленостей. Порошенко подякував США за посилення санкцій проти Росії. Було також домовлено активізувати дипломатичні зусилля для припинення російської агресії проти України.