Поліція затримала кількох людей через підозрілу машину біля Нотр-Дам де Парі

Поліція затримала кілька людей у зв'язку з виявленням неподалік Собору Паризької Богоматері підозрілої автівки з п’ятьма газовими балонами у багажнику.

Про це пише Le Figaro з посиланням на спецслужби.

"Підозрілий седан (Peugeot 607) без номерних знаків з п’ятьма газовими балонами у багажнику був виявлений у ніч з суботи на неділю на набережній де Монтебелло поряд із Собором Паризької Богоматері", - йдеться у статті.

За даними видання, ані в машині, ані біля неї людей не було. Під час попереднього огляду автомобіля не виявлено детонаторів або вибухових речовин.

Наразі авто проходить судову експертизу. Поліція та спецслужби затримали кількох осіб, у тому числі попередніх власників транспортного засобу. Підозрювані перебуватимуть під вартою 48 годин до з’ясування усіх деталей. Попереднє слідство здійснюють працівники відділу боротьби з тероризмом та Генеральна дирекція внутрішньої безпеки.

Нагадаємо, що у Франції діє надзвичайний стан у зв’язку з можливими терактами. Останній з них, жертвами якого стали 86 людей, стався 14 липня у Ніцці. Терорист на вантажівці протаранив натовп людей, що зібрався на Англійській набережній міста подивитися салют на честь дня незалежності Франції.