У трьох американських штатах ввели режим НС

Режим надзвичайної ситуації (НС) введений на території трьох штатів – Флорида, Джорджия і Північна Кароліна – через наближення урагану «Ерміна».

Про це повідомляє zik.ua.

У Флориді, яка за прогнозами Національного центру по спостереженню за ураганами, першою опиниться на шляху атмосферного явища, режим НС введено в 51 з 67 округів. У них раніше терміну закрилися державні установи, в ряді місць оголошена евакуація. Губернатор Рик Скотт розпорядився підготувати 6 тисяч бійців Національної гвардії до ліквідації можливого збитку.

В Джорджії надзвичайна ситуація оголошена в 56 округах з 159. Як йдеться в заяві губернатора Натана Діла, «очікується холодна погода, яка збережеться до суботи». Надзвичайні служби штату готуються до злив, буревіїв, повеней.

У Північній Кароліні режим НС введено в 33 з 100 округів. Губернатор Патрік Маккрорі обмежив рух автотранспорту в ряді районів, мобілізовані співробітники поліції, пожежної і транспортної служб. У сусідній Південній Кароліні прибережні райони укріплюють мішками з піском.

Зазначається, що швидкість вітру в епіцентрі атмосферного явища перевищує 120 км на годину. Ураган наближається до узбережжя Флориди зі швидкістю приблизно 20 км на годину. Як очікується, він досягне населених районів пізно вночі.