Недовго музика грала: НАТО забере з країн Балтії недавно додані літаки

НАТО не може забезпечити достатню кількість розвідувальних літаків у операціях проти "Ісламської держави" без скорочення місії в Польщі та країнах Балтії.

Про це повідомляє DW з посиланням на dpa. 

"Для боротьби з бойовиками терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) НАТО необхідно застосовувати розвідувальні літаки типу AWACS. Цих літаків не вистачає для виконання місій, запланованих США і спрямованих проти потужностей ІД. Нестачу розвідувальних літаків на Близькому Сході буде покрито за рахунок авіації, якою НАТО нещодавно посилив свій східний фланг", - йдеться у повідомленні.

Загалом йдеться про потребу у 720 годинах розвідувальних польотів.

У розпорядженні НАТО у східноєвропейському регіоні перебувають загалом 16 літаків AWACS, які охороняють повітряний простір Польщі, Естонії, Латвії та Литви через побоювання цих країн щодо можливого гібридного наступу з боку Росії, подібного до того, що відбувається в Україні.

Нагадаємо, країни Балтії вимагали від НАТО посилення свого захисту через агресію Росії проти України та активізації провокацій РФ поблизу своїх кордонів. На саміті НАТО 8 липня було ухвалено рішення про розміщення на території Польщі, Естонії, Латвії та Литви нових багатонаціональних батальйонів НАТО на ротаційній основі.