Австралійця тримають під вартою в ОАЕ за заклик пожертвувати кошти біженцям

Австралієць Скотт Річардс був затриманий в Дубаї за те, що поділився в "Фейсбуці" постом про збір коштів для біженців в Афганістані.

Про це повідомляє ВВС.

Річардс, у якого крім австралійського є британське громадянство, вже три тижні перебуває під вартою без пред'явлення обвинувачення.

Згідно з новим законом, прийнятим в минулому році, в ОАЕ збір коштів на благодійність суворо заборонений, якщо організатори збору пожертвувань не отримали дозвіл у департаменті з ісламських справ та благодійної діяльності емірату.

Порушники цього закону можуть бути засуджені на термін від двох місяців до року, а також оштрафовані на суму до 27 тисяч доларів.

Скотт Річардс був затриманий у власному будинку 28 липня, з тих пір він перебуває під вартою. Йому було відмовлено у звільненні під заставу і послуги адвоката.

Як повідомляють австралійські ЗМІ, мова йде про безстрокове утримання під вартою, яке може тривати "місяці, роки".

Австралієць з Аделаїди працює в Дубаї радником з економічного розвитку. За даними поліції, він опублікував у "Фейсбуці" оголошення американської благодійної організації, яка займається збором грошей для покупки ковдр, спальників та теплого одягу для дітей з табору біженців в околицях Кабула. Чотири роки тому в цьому таборі від холоду померло понад 100 дітей.