Росія відмовляється від "нормандського" формату

Росія не братиме участі в переговорах, поки "Київ не відмовиться від політики терору і провокацій".

Про це йдеться в повідомленні російського МЗС.

"Як зазначив президент Путін 10 серпня, в нинішніх умовах і доти, доки ми не побачимо жодних реальних позитивних зрушень з боку Києва, його відмови від політики терору і провокацій, навряд чи має сенс проводити зустрічі в "нормандському форматі", тим більше на початку вересня в Пекіні, про що ще недавно просив П.О. Порошенко", - йдеться в заяві.

Нагадаємо: 10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», в підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міноборони, затриманий один із нібито організаторів «диверсії». В Адміністрації президента України цю заяву спростували і зазначили, що жодного співробітника розвідки на півострові не було затримано.

Поліція України відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення Євгена Панова за зверненням його родичів. Як повідомляє прес-служба МВС, слідчі кваліфікували цей факт за статтею 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу.