Ердоган вирішив відкликати позови про образи на його адресу

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що має намір відкликати всі позови стосовно громадян, які образили його.

Про це повідомляє ВВС.

У Туреччині існує стаття про образу президента, яка передбачає покарання у вигляді штрафу або тюремного терміну до чотирьох років.

З моменту приходу на посаду президента Туреччини в 2014 році на перших в країні прямих виборах глави держави справи за звинуваченнями в образі глави держави були порушені стосовно 1845 громадян. Про це в березні 2016 року повідомляв міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг.

Одним з останніх судових розглядів за звинуваченнями в образах Ердогана стала справа лідера опозиційної Народно-республіканської партії Кемаля Киличдароглу. Його два тижні тому оштрафували на 50 тисяч лір (близько $17 тисяч).

Також у травні суд у Туреччині присудив умовний тюремний термін колишній Міс Туреччина Мерві Бюйюксарач. Ще під час прем'єрства Ердогана модель поділилася посиланням в своєму Інстаграмі на Поему вождя (пародія на турецький гімн, містить критику Ердогана).

Нагадаємо, в Туреччині після невдалої спроби державного перевороту влада закрила понад сотні ЗМІ.