Австрія передала Франції поплічників паризьких терористів

Австрія передала Франції двох підозрюваних у приналежності до того ж осередку "Ісламської держави", що й терористи, які здійснили теракти в Парижі у листопаді минулого року.

Про це повідомляє видання The Local з посиланням на прокуратуру Австрії.

"Австрія передала у Францію двох підозрюваних членів того ж осередку Ісламської Держави, жертвами якого стали 130 людей у Парижі в листопаді минулого року", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє видання, алжирець і пакистанець 29 і 35 років були затримані в Австрії у грудні минулого року.

Австрійська і французька влада вважає, що вони подорожували в Грецію разом з двома іншими учасниками теракту, видаючи себе за біженців. Проте цих двох затримали на грецькому кордоні через підроблені сирійські паспорти і після того, як їх відпустили, вони прибули в Зальцбург, де австрійська поліція їх і затримала.

На прохання Франції, австрійський суд прийняв рішення про видачу підозрюваних на початку липня, а в цю середу відхилив апеляцію підозрюваних.

Як раніше повідомляв Укрінформ, жертви терактів ІДІЛ 13 листопада минулого року в Парижі підготували судові позови до уряду країни за те, що він не запобіг нападам бойовиків, які перебували на обліку французьких спецслужб.