На аеропорт у Стамбулі напали смертники із РФ, Узбекистану та Киргизстану

Теракт в аеропорту Стамбула, в результаті якого загинули 42 людини, скоїли троє смертників з громадянством Росії, Узбекистану та Киргизстану.

Про це повідомляє Reuters.

"Проурядова газета Yeni Safak повідомляє, що терористи були з Киргизстану, Узбекистану і Дагестану, що на півдні Росії", - зазначає агентство.

Турецька влада вважає, що до нападів на аеропорт Ататюрка причетні іноземці.

"Цілком ймовірно, що принаймні один з них є іноземцем, але розслідування все ще триває", - сказав причетний до розслідування чиновник на умовах анонімності.

Поліція Туреччини затримала 13 осіб, яких підозрюють у причетності до організації терактів. Троє з них іноземці, зазначає агентство.

Раніше повідомлялося, що одним із нападників міг бути уродженець Чечні на ім‘я Осман Вадінов. За даними видання Hurryiet, передбачуваний терорист прибув до Туреччини з сирійського міста Ракка, захопленого терористами «Ісламської держави».

Нагадаємо, в результаті теракту в аеропорту ім.Ататюрка в Стамбулі загинули 42 людини, більше 200 людей отримали поранення. Серед загиблих виявилися громадяни Саудівської Аравії, Іраку, Йорданії, Тунісу, Ірану, Узбекистану та України.