Путін подовжив ембарго на продукти до 2018 року

Документ

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про подовження до 31 грудня 2017 року "контрсанкцій".

Указ опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

"Подовжити з 6 серпня 2016 року до 31 грудня 2017 року дію окремих спеціальних економічних заходів", - наголошується в документі.

Як відомо, 6 серпня 2015 року в Росії набув чинності закон, згідно з яким продукти, що ввозяться в обхід ембарго, підлягають знищенню. У 2014 році у відповідь на санкції Путін підписав указ, що забороняє ввезення в РФ продуктів з країн, які ввели санкції проти Росії. Повний заборона була введена на поставки яловичини, свинини, м'яса птиці, риби, сирів, молока, фруктів і овочів.

Водночас, Россільгоспнагляд може зняти обмеження на поставку деяких овочів з Туреччини після того, як отримає гарантії їх безпеки. Йдеться про продукцію, обмеження на ввезення якої вводив саме Россільгоспнагляд. Це не стосується продукції, заборона на поставки якої були введені урядом РФ з 1 січня 2016 року: томати, цибулю ріпчасту і цибулю-шалот, цвітну капусту і брокколі, огірки і корнішони, апельсини, мандарини, клементини, вілкінги та аналогічні гібриди цитрусових, виноград, яблука, груші, абрикоси, персики і нектарини, сливи та терен, суницю і полуницю.