У РФ заявили, що управління енергосистемою Криму не відповідає нормам

Міністерство енергетики РФ в ході розслідування причин аварії у Криму 20 травня прийшло до висновку, що оперативно-диспетчерське управління енергосистемою півострова не відповідає чинним в Росії нормам і правилам.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Результати розслідування аварії, що спричинила відділення на ізольовану роботу частини Кримської енергосистеми і знеструмлення споживачів, виявили проблеми в частині організації оперативно-диспетчерського управління енергосистемою півострова», – повідомляє прес-служба російського відомства.

У Міненерго зазначили, що за результатами проведеного аналізу встановлено, що відключення споживачів сталося через некоректне налаштування автоматики запобігання порушень стійкості Кримської енергосистеми.

Зокрема, як підкреслили в прес-службі, на розвиток технологічного порушення вплинула сукупність таких факторів як коректність налаштування встановлених Кримської енергосистеми пристроїв протиаварійної автоматики для спільної роботи з новими пристроями, введеними для забезпечення безпечної експлуатації обладнання енергомосту.

У Міненерго резюмують, що є необхідність якнайшвидшого переходу Кримської енергосистеми до централізованого оперативно-диспетчерського управління на основі діючих в ЄЕС Росії норм і правил. «Єдність управління електроенергетичними режимами дозволить ліквідувати відмінності у принципах управління енергосистемою і усуне передумови для подібних порушень», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в аннексированному Росією Криму 20 травня в результаті ДТП за участю вантажного автомобіля було порушено енергопостачання. Велика частина півострова майже годину залишалася без світла.