США вивчають можливу причетність РФ до ударів по населенню в Ідлібі

Сполучені Штати вивчають питання про те, хто несе відповідальність за повітряний удар по цивільним об'єктам у сирійському місті Ідліб та вважають це однозначним порушенням домовленості про припинення вогню.

З відповідною заявою виступив у вівторок речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуємо вивчати те, що трапилось в Ідлібі", - зауважив Кірбі, додавши, що американська сторона поки не може сказати однозначно, чиїх рук ця справа.

"Очевидно, що вбивство цивільних є порушенням режиму припинення вогню", - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

У цьому зв'язку він зауважив, що Сполучені Штати працюватимуть зі сторонами угоди про перемир'я, у тому числі з росіянами, щоб встановити деталі ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у вівторок Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила про авіаудар в місті Ідліб, де розміщується, переважно сирійська опозиція. Внаслідок удару загинули 23 людини. При цьому повідомляється про те, що це здійснили російські військові літаки.