У Держдепі пояснили, чому вважають Європу небезпечною в плані терактів

У Держдепі пояснили, чому вважають Європу небезпечною в плані терактів

Укрінформ
Повідомлення Державного департаменту США про потенційну небезпеку терористичних актів у Європі впродовж наступних кількох місяців базується на інформації, яка постійно надходить та аналізується, втім про підготовку конкретних терактів у Європі наразі невідомо.

З таким поясненням виступив у вівторок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Мені невідомо жодних конкретних достовірних терористичних загроз в контексті цих подій (зазначених у документі масштабних заходів– ред.) або конкретних місць у Європі", - прокоментував Кірбі випущене Держдепом у цей же день попередження про ризик потенційних атак терористів у Європі.

У документі, зокрема, зазначається, що терористичні атаки можуть бути націлені на масштабні події, туристичні пам'ятки, ресторани, торговельні центри й транспортні сполучення. У цьому зв'язку особлива увага звертається, зокрема, на чемпіонат Європи з футболу у Франції, який відбуватиметься з 10 червня по 10 липня, та престижну велогонку світового масштабу "Тур де Франс" (2-24 липня).

Крім того, у переліку таких подій вказане відзначення Всесвітнього дня молоді Католицької церкви в польському Кракові, де очікується до 2,5 млн гостей з усього світу.

За словами Кірбі, це повідомлення "було випущено так само як і інші подібні до цього – на підставі зібраної інформації". Крім того, він звернув увагу, що Сполучені Штати продовжують становити інтерес для терористичних угруповань, які проводять атаки на Заході, і американці є однією з таких цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-