Канадські депутати кинули виклик українським колегам

Депутати канадського федерального парламенту запрошують українських колег до виконання української пісні на сходах Верховної Ради.

Відповідне відеозвернення розмістив на своїй сторінці у Facebook депутат від Ліберальної партії Канади Борис Вжесневський.

Він пояснив, що у Міжнародний день вишиванки під час групового фотографування два десятки одягнених у вишиті сорочки канадських депутатів та міністрів експромтом заспівали українську пісню і тепер запрошують українських законодавців зробити те саме.

«Як глава парламентської групи дружби між Канадою та Україною я кидаю виклик українським парламентарям: вдягніть свої вишиванки і на сходах Верховної Ради заспівайте «Взяв би я бандуру». Порівняємо, хто краще виконує цю українську пісню», - заявив Вжесневський.

«Нагадую, що це треба зробити без попередніх репетицій», - додав він.

Нагадаємо, що у Міжнародний день вишиванки в український національний одяг вбралося близько півсотні членів канадського федерального парламенту, п’ятеро міністрів та навіть глава уряду Джастін Трюдо. Фотографії «українізованих» канадських народних обранців набрали величезної популярності в Інтернеті.