США не визнають Північну Корею ядерною державою

Сполучені Штати не визнаватимуть Північну Корею ядерною державою, на чому погрозливо наголошував під час з'їзду Народної партії КНДР лідер країни Кім Чен Ин.

З відповідною заявою виступила у вівторок директор прес-офісу Державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наша позиція, і позиція міжнародної спільноти є чіткою: ми не визнаватимемо КНДР ядерною державою", - наголосила представник зовнішньополітичного відомства США.

Коментуючи інформацію, яка з'явилася у ЗМІ про нібито готовність Пхеньяна підписати мирну угоду зі США в обмін на заморожування ядерної програми, представник Держдепу наголосила, що позиція США залишається незмінною.

"Ми відкриті для відвертих переговорів, які заслуговують на довіру з метою виконання спільної заяви від 20 вересня 2005 року (коли Пхеньян погодився відмовитися від ядерної зброї – ред.) та примушення Північної Кореї виконати всі резолюції Ради Безпеки", - наголосила Трюдо.

При цьому вона підкреслила, що КНДР повинна взяти курс на денуклеарізацію півострова та відмовитися від агресивної риторики.