Санкції проти Росії повинні діяти, доки триває агресія - британський експерт

Економічні обмежувальні заходи Євросоюзу проти Росії повинні залишатися у силі, поки триватиме окупація Криму та агресія на сході України.

На цьому наголосив британський публіцист і видавець Гарі Картрайт під час інтерактивних дебатів на проекті debates.eu на тему продовження санкцій ЄС проти Росії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Поки Росія не припинить нелегальну анексію Криму, а також не зупинить активну підтримку сепаратистів на сході України, санкції повинні діяти», - наголосив експерт, який є ініціатором і автором петиції до уряду і парламенту Великої Британії щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу.

На його переконання, відсутність рішучості з боку ЄС у питанні продовження санкцій проти РФ буде сприйнята у Москві як ознака слабкості.

Опонентом Картрайта у дебатах виступає депутат Європарламенту від Естонії Яна Тоом. Модератором онлайн-дискусії визначено власного кореспондента Укрінформу у Бельгії.

Як відомо, 31 липня формально спливає термін дії економічних, секторальних санкцій ЄС, запроваджених проти Росії через агресію в Україні.

У червні лідери ЄС обговорять питання про продовження обмежувальних заходів проти Москви, які чітко прив’язані до імплементації російською стороною Мінських домовленостей.