Обама не сприйняв усерйоз пропозицію Кім Чен Ина

Президент США Барак Обама відхилив пропозицію Північної Кореї зупинити ядерні випробування, які проводить Пхеньян, якщо США припинять щорічні спільні військові навчання з Південною Кореєю.

Про це повідомляє ВВС.

«Обама заявив журналістам, що США не сприйняли таку пропозицію всерйоз і що Пхеньяну треба зробити щось трохи краще, ніж це», - йдеться в повідомленні.

Через щорічні військові навчання США і Південної Кореї регулярно виникає напруження у відносинах між Штатами та Північною Кореєю.

Міністр закордонних справ Північної Кореї Лі Су Йон раніше заявив, що якщо США і КНДР продовжуватимуть конфронтацію, це призведе до катастрофічних наслідків не лише для двох країн, а й для всього світу.

«Дуже важливо, щоб уряд США змінив свою ворожу політику проти КНДР і як демонстрацію цього припинив військові навчання на Корейському півострові. У відповідь ми реагуватимемо так само», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше США закликали Корею припинити провокації з ядерною зброєю, вважаючи, що дії КНДР становлять серйозну небезпеку.