Тисячі канадців прийшли до парламенту підтримати легалізацію марихуани

Фото

Біля федерального парламенту Канади відбулась масова акція на підтримку легалізації збуту та вживання марихуани в країні.

Як передає кореспондент Укрінформу, у демонстрації взяло участь близько 2 тис. осіб.

Організатори встановили біля центрального вхожу до парламенту звукопідсилювальну апаратуру та імпровізовану сцену, на якій просто неба виступило кілька гуртів. Декотрі учасники тримали у руках плакати зі зверненнями до депутатів, втім більшість людей відпочивало та спілкувалося на галявині навколо парламенту.

Рівно о 16:20 всі курці одночасно запалили свої сигарети, аби вкрити парламент димом.

Поблизу парламенту чергувала велика кількість правоохоронців та медиків, втім акція тривала близько двох годин і завершилася без жодних інцидентів.

Додамо, що 20 квітня символічна дата для багатьох прибічників культури споживання марихуани. У цей день в багатьох містах світу відбуваються різноманітні акції на підтримку легалізації цього легкого наркотику.

Наразі в Канаді дозволено вживати марихуану у медичних цілях за наявності лікарського рецепту, хоча примус до дотримання цього закону є дуже слабким. Міністр охорони здоров’я Канади Джейн Філіпотт у середу заявила, що до весни 2017 року уряд подасть законопроект щодо легалізації куріння марихуани в Канаді.