Канада легалізує марихуану наступного року

Канада легалізує марихуану наступного року

Укрінформ
До весни наступного року канадський уряд обіцяє розробити законодавство, що легалізує марихуану на території Канади.

Про це під час виступу на спеціальній сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку розповіла міністр охорони здоров’я Канади Джейн Філіпотт, передає кореспондент Укрінформу.

«Весною 2017 року ми запропонуємо зміни до законодавства, які гарантуватимуть, що марихуана не потрапить до рук дітей, а доходи від її продажу - до лап злочинців», - сказала Філіпотт.

На її переконання, такий підхід «є найкращим способом захисту молоді та підвищення громадської безпеки».

«Канада й надалі модернізуватиме свій підхід до цього питання. Ми працюватимемо разом із правоохоронними органами задля вироблення адекватного кримінального правосуддя. Ми свідомі, що одними лише арештами цю проблему не вирішити», - зазначила міністр.

Вона визнала, що легалізація марихуани може суперечити поглядам інших країн, але закликала до спільного пошуку найкращого рішення.

«Визнаючи, що інші країни та культури матимуть відмінний від канадського підхід, я все ж переконана, що повага один до одного та пошук точок дотику дозволять досягти наших спільних цілей, захистити громадян, ба навіть покращити їх життя», - підсумувала Філіпотт.

Міністр додала, що державний підхід до наркотиків мусить бути «всеосяжним, спільним та співчутливим».

«Окрім цього він має поважати права людини, одночасно пропагуючи спільну відповідальність, а також мати тверде наукове обгрунтування. Всі ці принципи ми застосуємо стосовно марихуани», - підкреслила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-