У МЗС Британії покепкували із заяви Асада про новий уряд

Міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд покепкував із заяви сирійського президента Башара Асада щодо готовності домовитися про формування нового уряду Сирії, до якого, в тому числі, увійдуть опозиційні діячі.

Про це повідомляє ABC News.

«Міністр закордонних справ Великої Британії висміяв пропозицію сирійського президента Башара Асада про формування уряду національної єдності, до якого увійдуть представники опозиції, заявивши, що цього недостатньо», - йдеться у повідомленні.

На думку Хеммонда, Сирії потрібен перехідний уряд, а не той самий, тільки з кількома опозиціонерами, з якими Асаду вдалося домовитися.

Британський дипломат закликав до створення уряду, який представляє всі громади в Сирії, і "це має бути уряд, який не очолює або не буде очолювати Башар Асад".

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент Сирії Башар Асад заявив, що готовий сформувати новий уряд Сирії з опозицією. При цьому сирійський президент уникав формулювання "перехідний уряд", заявивши, що визначення "перехідний період" не існує.