У Кремлі зреагували на викриття Reuters щодо Аліни та Аліси

У Кремлі не розслідуватимуть викладені у статті агентства Reuters відомості про передачу бізнесменом Григорієм Баєвским нерухомості жінкам, які мають відношення до президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, назвавши публікацію частиною інформаційного вкидання, який очікувався днями.

У публікації Reuters ішлося про молодшу доньку Путіна Катерину Тихонову, двох близьких родичок колишньої гімнастки Аліни Кабаєвої, а також про студентку Алісу Харчеву, яка 2012 року знялася для календаря, випущеного на честь дня народження російського президента.

У трьох випадках йдеться про престижні об'єкти нерухомості, які Баєвський продав чи передав у власність, а у випадку з дочкою Путіна – вона зареєструвала нову компанію на адресу колишньої квартири Баєвського, який вказала як свій власний.

Григорій Баєвський працює помічником старого друга Путіна – підприємця Аркадія Ротенберга. Згідно з офіційними даними, тільки за останні два роки компанії, співвласником яких є Баєвський, заробили на державних будівельних підрядах не менше шести мільярдів рублів (89 мільйонів доларів).

Зв'язок Баєвського з Путіним раніше встановив журналіст Роман Анін, який проводив розслідування для східноєвропейської медіагрупи Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).