У Латвії затримали скандального пропагандиста Russia Today

Відео

Співробітники латвійської поліції затримали скандально відомого журналіста телеканалів «Russia Today» і "Звєзда" Грема Філліпса.

Про це повідомляє портал Delfi.

"Філліпс був затриманий. Поліція не пояснила його затримання, коротко сказавши самому затриманому, що він провокує людей. Присутні вітали затримання журналіста оплесками", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Філліпс спочатку намагався очолити колону легіонерів та їх прихильників у старій Ризі, проте охорона не дозволила йому це зробити. Пізніше, вже біля Пам'ятника Свободи, Філліпс, на якому був помаранчевий жилет представника преси, кричав "Чому ви прославляєте фашизм?" і намагався добитися від учасників ходи відповіді на свої запитання. У більшості випадків спроби Філліпса були проігноровані. Деякі люди літнього віку відмовлялися говорити з ним російською.

37-річний Філліпс — британський журналіст, стрінгер, співробітник російського телеканалу «Russia Today», також публікувався в Newsweek, Politico Magazine та інших англомовних виданнях, веде свій блог. У своєму профілі на платформі Patreon він повідомляє, що останні два роки забезпечував об'єктивну інформацію про події, що відбуваються на Донбасі. А тепер він шукає нові місця, де, за його словами, пропаганда пригноблює правду.

Філліпс підтримує свій інтернет-проект "The Truth Speaker", в якому зазначає, що є незалежним журналістом.

Незважаючи на те, що Філліпс був позаштатним співробітником телеканалу RT (Russia Today), він став на каналі найбільш пізнаваною фігурою з Південного сходу України, його аматорські репортажі часто виходили в ефір. З кінця 2014 року по березень 2015 року Філліпс співпрацював з телеканалом "Звєзда". Особистий канал Філліпса в Youtube набрав більш як 70 тисяч передплатників; крім того, у нього був і другий канал на Youtube, який був закритий у жовтні 2015.

21 грудня 2015 року глава «ЛНР» Ігор Плотницький нагородив Філліпса медаллю "За заслуги" II ступеня.