Російський журналіст, підозрюваний у шпіонажі, виїхав з Польщі

Російський журналіст, підозрюваний у шпіонажі, виїхав з Польщі

Укрінформ
Російський журналіст, позаштатний кореспондент РІА "Новости" Леонід Свірідов виїхав з Польщі після того, як Управління з питань іноземців не змінило рішення воєводи Мазовецького воєводства про позбавлення його дозволу на проживання в Польщі.

Позбавлення Свірідова дозволу на проживання відбулося за ініціативою Агенції внутрішньої безпеки (ABW) країни, передає власний кореспондент Укрінформу у Варшаві.

“Це рішення є несправедливим і незаконним, оскільки я виїжджаю без рішення суду, що є абсолютним нонсенсом в нормальній демократичній країні, яка є членом ЄС”,- заявив Свірідов у варшавському аеропорту перед відбуттям в Росію.

За його словами, він не знає причин, у зв’язку з якими має залишити територію Польщі, адже всі документи у його справі є таємними.

“Я судитимуся до кінця. Якщо це рішення адміністративної інстанції залишить в силі вища інстанція, то оскаржуватимемо його у Верховному суді, а якщо знову ні – то в Європейському суді з прав людини у Стразбурзі”, - зазначив Свірідов.

Нагадаємо, у жовтні 2014 року МЗС Польщі на вимогу ABW країни скасувало акредитацію для роботи в РП Свірідову і зобов'язало його залишити територію країни. Тоді в ABW не захотіли пояснювати обставини справи, зазначаючи, що вона має гриф “таємно”.

У Польщі припускають, що справа Свірідова може бути пов'язана із затриманням незадовго до цього двох громадян РП - офіцера збройних сил і юриста, які мали шпигувати на користь Росії.

Гендиректор інформагентства Russia Today Дмитро Кісельов з цього приводу тоді заявив, що дії польської влади можна інтерпретувати як такі, що “ускладнюють роботу ЗМІ, а це суперечить європейським принципам свободи висловлювання і розповсюдження інформації”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-