Президент Македонії вважає, що ЄС приносить його країну "в жертву"

Президент Македонії Георге Іванова різко розкритикував Євросоюз за політику щодо його країни, а також у питанні біженців.

Свої претензії він висловив в інтерв'ю німецькому виданню виданню Bild.

"Що ми отримали від Європи? Нічого! Ні цента!" - обурюється Іванов, коментуючи те, що саме Скоп'є намагається поставити заслін на шляху біженців в Європу, серед яких є і джихадисти.

"Під час кризі біженців безпека повністю випала з поля зору. Якщо б ми покладалися тільки на Брюссель і не реагували самі, до нас би вже давно хлинули потоки джихадистів", - захищає Іванов рішення закрити кордони і перекрити "балканський маршрут". Як підтвердження він наводить той факт, що влада Македонії вилучили у біженців 9 тис. фальшивих паспортів.

Міграційну політику Німеччини та ЄС македонська керівник називає "провальною", розплачуватися за яку доводиться іншим країнам. Євросоюз з його бюрократією не функціонує в умовах кризи, вважає Іванов.

За словами президента, в той час Туреччина отримує мільярди від ЄС, в Грецію направляються сотні мільйонів, саме Македонія, не будучи членом Євросоюзу, змушена захищати саму Європу.

І це не перший раз, коли Брюссель "використовує" Македонію в своїх цілях, в той час як країна не має нічого натомість – ні членства в ЄС, ні в НАТО, ні участі в Шенгені. "Ми завжди були жертвою інститутів Євросоюзу, який 25 років не допускає "позитивного розвитку" ситуації щодо членства країни в ЄС", - гірко констатує Іванов.