Лінкявічюс розповів, що може зупинити Росію

Російську агресію зупинить тільки принципова та єдина позиція Заходу.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс у статті "Вистачить: НАТО потрібно припинити годувати російських тролів", опублікованій в Politico.

"Якщо Москва зацікавлена в істинному партнерстві з НАТО, вона повинна припинити свої безрозсудні провокативні військові дії на кордонах НАТО, в тому числі, польоти російської військової авіації з відключеними транспондерами над Балтійським морем, які є загрозою навіть для цивільної авіації, припинити порушення повітряного простору Туреччини, і масштабні військові навчання без попередження сусідів", - заявив Лінкявічюс.

При цьому, за його словами, в самому НАТО повинні переконатися в тому, що дискусії не слугують ширмою, що прикриває дії агресора. Це особливо важливо, оскільки Росія намагається шантажувати НАТО відновлення заморожених відносин.

Міністр підкреслив, що серйозний діалог між Росією і НАТО має вирішувати реальні проблеми. Для початку, за словами литовського дипломата, слід нарешті визнати, що Кремль є стороною конфлікту в Україні.

"Росія повинна визнати свою агресію в Україні, вивести свої війська, забезпечити прикордонний контроль і повернути Крим", - додав Лінкявічюс.