Італія легалізує одностатеві союзи

Італійський сенат схвалив законопроект, який передбачає легалізацію цивільних союзів одностатевих пар.

Про це повідомляє ВВС.

«За прийняття проекту проголосували 173 сенатори, проти - 71. Законопроект ще має схвалити нижня палата парламенту. Прем'єр-міністр країни Маттео Ренці назвав голосування історичним», - йдеться в повідомленні.

Якщо проект ухвалять, у одностатевих пар з'являться права поділу майна і права спадкування. Водночас, із документа виключили норму про право одностатевих пар всиновлювати дітей. У зв'язку з цим італійська ЛГБТ-спільнота назвала законопроект "зрадницьким".

Наприкінці січня у зв'язку з очікуваним прийняттям законопроекту в Італії відбулися масштабні акції протесту як представників ЛГБТ-спільноти, так і супротивників легалізації одностатевих союзів.

Нагадаємо: Італія залишається єдиною з великих європейських країн, де досі не дозволені ні одностатеві цивільні союзи, ні гей-шлюби. Гей-союзи дозволені місцевим законодавством у деяких муніципалітетах, але на національному рівні вони заборонені. У минулому році Європейський суд з прав людини постановив, що відсутність в Італії норм про одностатеві союзи або шлюби є порушенням прав людини.