Медведєва просять залатати бюджет резервом Путіна. Як той не проти…

Виконання антикризового плану коштуватиме 250 мільярдів рублів, проте на його виконання в уряду РФ є тільки 120 мільярдів рублів з антикризового фонду.

Про це пише «Коммерсантъ» з посиланням на лист глави Мінфіну прем'єр-міністрові РФ.

Як стало відомо виданню, міністр фінансів Росії Антон Силуанов у листі на ім'я прем'єр-міністра країни Дмитра Медведєва говорить, що уряд розподіляв кошти антикризового фонду в розмірі до 250 мільярдів рублів, проте насправді доступних коштів виявилося значно менше.

Зараз в уряду РФ, за підрахунками Мінфіну, є 65 мільярдів рублів, близько 55 мільярдів можуть з'явитися в квітні 2016 року, коли федеральне казначейство спрямує у фонд незатребувані залишки бюджету-2015.

Уряд може розподілити тільки 120 мільярдів рублів без правки бюджету на 2016 рік, написав Силуанов у листі. А поки що були розподілені тільки 35 мільярдів рублів, а в плані, якого, зазначає видання, юридично не існує, враховані витрати на 170,7 мільярда рублів.

Мінфін пропонує вирішити проблему таким чином. Уряд має право витратити в 2016 році до 342,2 мільярда рублів з президентського резерву. Але, можливо, що на ці кошти є свої плани у президента Росії Володимира Путіна, тому уряду доведеться доводити, що антикризовий план важливіший.

Силуанов запропонував скоротити витрати з антикризового фонду до 120 мільярдів рублів і попросити у президента до 130 мільярдів рублів. Відомство хоче зберегти фінансування машинобудування, істотно скоротити антикризові витрати МОЗ, підтримати експорт через ВЕБ, «Росексімбанк» і «Російський експортний центр». Неможливим назвав Силуанов субсидування по кредитах підприємств і підтримку промислового машинобудування.