США закликали Росію до взаємного скорочення ядерних арсеналів

Офіційний Вашингтон закликав російську сторону долучитися до переговорів про подальше скорочення кількості ядерних ракет та боєприпасів в обох країнах.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Джона Керрі, поширеній у п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми очікуємо, що Сполучені Штати і Росія досягнуть основних обмежень Договору (про стратегічні наступальні озброєння – ред.), коли вони наберуть чинності 5 лютого 2018 року, і продовжуємо закликати Росію приєднатися до переговорів щодо подальшого скорочення ядерних арсеналів обох країн", - йдеться в документі.

Глава американського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що новий договір про СНО "продовжує залишатися сферою співпраці та подальшого діалогу між США і Росією".

Він назвав цей документ важливим, оскільки він надає впевненість і потрібний рівень доступу для американських інспекторів до російських ядерних об'єктів.

"Новий договір про СНО сприяє нашим цілям щодо зміцнення довіри, прозорості, передбачуваності та стабільності", - наголосив Джон Керрі.