У МЗС Румунії дивуються як їх російські колеги перекрутили вшанування жертв Холокосту

Міністерство закордонних справ Румунії з жалем і подивом сприйняло заяву офіційного представника МЗС Російської Федерації щодо Дня пам'яті жертв Холокосту в Бухаресті.

Про це йдеться в оприлюдненому коментарі зовнішньополітичного відомства Румунії, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми із здивуванням взяли до відома твердження офіційного представника МЗС РФ щодо Міжнародного дня пам'яті жертв Холокосту, що відзначався в Румунії. Ми розчаровані тим, що офіційному представникові МЗС Росії була надана перекручена інформація про події, що відбуваються в Румунії, приурочені до дня Холокосту", - відзначається в коментарі.

Румунський МЗС нагадує, що в Румунії щорічно(у серпні, жовтні та січні) проводяться різні пам'ятні заходи, присвячені жертвам Холокосту, а виставка, про яку згадує Марія Захарова, ніякого відношення не має до офіційних заходів.

Напередодні, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала відкриту у Бухаресті виставку про депортацію в СРСР трансильванських німців "відверто антирадянською і антиросійською". Вона наголосила, що "головний акцент на виставці було зроблено на засудженні жорстоких, нелюдяних дій радянських окупаційних військ щодо німців" та дозволила собі випад проти національності президента Румунії Клауса Йоханніса.